Pitkä odotus ohi – miesten Superpesiskausi vihdoin käyntiin!

Miesten Superpesisjoukkueet pääsevät vihdoin toden teolla irti, kun runkosarja vuosimallia 2020 käynnistyy heinäkuun alussa. Tuleva Superpesiskesä tulee olemaan erikoinen, sillä yksikään joukkue ei tipu sarjasta eivätkä kaikki joukkueet kohtaa toisiaan paikallislohkojaon myötä.

Kempeleen Kirin paikallislohkoon kuuluvat Pattijoen Urheilijat, Sotkamon Jymy sekä Siilinjärven Pesis – kyseiset joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kesän aikana peräti neljä kertaa. Myös ennätystiivis ottelutahti tulee haastamaan etenkin niitä joukkueita, joiden kokoonpanot ovat kapeita. Kaikki lienevät kuitenkin yhtä mieltä siitä, kuinka hienoa on saada kausi virallisesti käyntiin.

Kempeleen Kiri aloittaa Superpesisurakkansa vierasottelulla Sotkamon Jymyä vastaan ja kotiavaus tapahtuu puolestaan 4.7. Siilinjärven pesistä vastaan. Joukkueen tavoitteena on pudotuspelipaikka. Seuraavaksi käymme läpi muutamia seikkoja pohjoisen paikallislohkon joukkueista.

 

Pattijoen Urheilijat – Kokeneitten sotaratsujen viimeinen koitos

Kaksi kertaa harjoituspeleissä kohdattu mielenkiintoinen joukkue täynnä kokemusta. Sami Haapakosken hankkimisen myötä Raahea on uumoiltu jopa toiseksi finaalijoukkueeksi. Tiukkaa tekee – pohjoisen alkulohko ei nimittäin ole helpoin mahdollinen.

Uhat: Etukenttä on ulkopelin heikkous, jota tosin Topi Kosonen paikkaa osaltaan. Kestääkö peliuran ehtoopuolella olevat raahelaiset tiiviin ottelutahdin? Pakko pysyä terveenä, mikäli mielii pärjätä.

Mahdollisuudet: Viime kaudesta pitkälti säilynyt, nimekäs pelaajarunko mahdollistaa hyvän vireen heti ensimmäisistä peleistä lähtien. Severi Piispasen sisäpeli vakuutti harjoitusottelussa ja se onkin edellytys, sillä etenemisvoimaa joukkueessa ei ole liikaa.

 

Sotkamon Jymy – Jälleen yksi mestarisuosikeista

Nopeajalkainen Jymy on ennakkosuosikki pohjoisen paikallislohkon voittajaksi. Jymyn kokoonpanossa lienee muutamia kysymysmerkkejä etenkin ulkopelin osalta. KeKin kelkkaan hypännyt Jussi Korhonen jätti ison aukon Jymyn takakentälle, jonka paikkaaminen tulee tekemään Riku Niemelle tiukkaa. Jymyn kokoonpanoon kolkuttelee useita nuoria haastajia, mikä on joukkueen kannalta hyvä asia. Monen pelaajan kannalta se toki tarkoittaa Ykköspesiksen kiertämistä, vaikka muissa joukkueissa taso riittäisi Superiin asti.

Uhat: Riittääkö Jymyn ulkopeli huippujoukkueita vastaan? Perustaso on hyvä, mutta selkeästi viime kautta heikompi.

Mahdollisuudet: Sarjan nopeajalkaisin joukkue, jonka mörssärikaksikko Korhonen-Rönkkö lyö miestä kotiin takuuvarmasti. Uusi rajoittamaton välistäjättö on Jymylle etu.

 

Siilinjärven Pesis – Yllättääkö nuori haastaja positiivisesti?

Siilinjärven Pesiksen kokoonpano koki kaksi merkittävää takaiskua viime kaudesta, kun Simo Vainikainen ja Kimmo Lukkari karkasivat keltamustista. Paluuliikenne Siilinjärvelle ei valitettavasti ollut aivan yhtä laadukasta. Siipe sai kuitenkin raavittua Ville Lantaisen sekä vuokrasopimuksilla muutaman nuorukaisen. Savolaisten joukkue tulee siis olemaan todella nuori ja Superpesistasolla kokematon. Viuhkavelho Perttu Westersundilla on täysi päivätyö pitää lukemat edes kohtuullisina.

Uhat: Nuori ja Super-tasolla kokematon joukkue. Kun viime kauden kivijalka, Kimmo Lukkari puuttuu, pysyykö perusta paikoillaan?

Mahdollisuudet: Yllättäjän viitta jaetaan aina jollekin.

 

Kempeleen Kiri – Mahdollisuudet mihin vaan, suuntaan sekä toiseen

Viime kauden täpärän sarjassa säilymisen jälkeen katseet suunnattiin vahvasti eteenpäin. Uuden vastuuvalmentajan myötä joukkueen oli määrä ottaa suuri harppaus eteenpäin, jota jouduttiin kuitenkin lykkäämää koronavirusepidemian vuoksi. Pelaajarunko säilyi viime kaudesta pitkälti samana ja yksi Superpesiksen parhaista koppareista, Jussi Korhonen siirtyi Kempeleeseen.

Uhat: Joukkueesta on löydyttävä johtava hahmo, joka näyttää esimerkkiä pelillisesti ja ennen kaikkea henkisesti haastavina hetkinä. KeKi on ollut altis valumaan kuoppaan heikkojen hetkien sattuessa. Onko esimerkiksi räväkkä pelinjohtaja Pullainen se, joka estää juuttumisen heikkoihin hetkiin?

Mahdollisuudet: Potentiaalia löytyy, mutta se on pystyttävä muuttamaan juoksuiksi ja sitä kautta sarjapisteiksi. KeKi on onnistunut pelaamaan aiempina kausina hyvä pelejä Raahea ja Sotkamoa vastaan, ja se jatkunee myös ensi kesänä. Mahdollisuudet raapia pisteitä suoraan pudotuspelipaikkaan.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.